Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/hatvanihacs/public_html/templates/wt_churchy/layouts/com_content/article/default.php on line 13

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/hatvanihacs/public_html/includes/application.php on line 536
Nyomtatás

Kulcsprojekt munkacsoport – Önkormányzati Hivatal

Írta: Hatvanihacs.

Helyszín: Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal (3000 Hatvan, Kossuth tér 2.) ovális terem

Időpont: 2016. augusztus 25. (csütörtök) 14.00 óra
Jelenlevők: jelenléti ív letölthető

A munkacsoport összejövetel fő célja a kulcsprojekt meghatározása. Több elképzelés merült fel a kulcsprojekttel kapcsolatosan, A lehetőségek számba vétele és részletes elemzése fontos feladat a döntés meghozatala előtt, illetve a helyi közösség bevonása szempontjából.


A város számára kiemelt társadalmi cél a könyvtár revitalizációja, amelyre több lehetőség adódik.
A város önkormányzata könyvtár felújítását és új szolgáltatásokkal való fejlesztését a legfontosabb célnak tekinti.

A város számos civil szervezete a könyvtárban talált helyet illetve ott képzeli el jövőbeli működését is.

A megjelentek kifejtették, hogy számukra és kiemelt cél a könyvtár felújítása.

A kulcsprojekt meghatározásánál alapvető bizonytalanságot okoz, hogy a város által korábban benyújtott TOP Zöld város pályázatban is szerepel a könyvtár renoválása – a kettős finanszírozás problémája miatt a projekt két forrásból nem támogatható. A Zöld város pályázat eredménye nem ismert, így nem tudható, hogy a könyvtárral kapcsolatos építészeti célok megoldódhatnak-e a TOP CLLD-től eltérő forrásból.

A könyvtár kiemelten fontos közösségi tér ugyan, de önmagában nem lesz képes a város civil szervezeteinek, közösségeinek helyet adni – erre sem méretei, sem elhelyezkedése folytán nem ideális megoldás egyetlen központi közösségi tér.