Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/hatvanihacs/public_html/templates/wt_churchy/layouts/com_content/article/default.php on line 13

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/hatvanihacs/public_html/includes/application.php on line 536
Nyomtatás

Kulturális és közösségi együttműködések és fejlesztések munkacsoport – Művelődési Ház

Írta: Hatvanihacs.

Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház, 3000 Hatvan, Kossuth tér 24.

Időpont: 2016. augusztus 31. (szerda) 11.00 óra
Jelenlevők: jelenléti ív letölthető

A munkacsoport összejövetel fő célja a kulcsprojekt meghatározása. Több elképzelés merült fel a kulcsprojekttel kapcsolatosan, A lehetőségek számba vétele és részletes elemzése fontos feladat a döntés meghozatala előtt, illetve a helyi közösség bevonása szempontjából.

 

A város számára kiemelt társadalmi cél a könyvtár revitalizációja, amelyre több lehetőség adódik.
A szakmai megbeszélések során világossá vált, hogy a civil közösségek elsődleges igénye közösségi terek létrehozása és modernizálása, nem kötődik feltétlenül a könyvtár épületéhez és funkcióihoz.

A város kulturális és közösségi élete sokkal színesebb, többféle helyszín és funkció létét igényli.
Komoly- és könnyűzenei zenekarok és koncertek támogatása; sport- és szabadidő eltöltési lehetőségek biztosítása; közösségi terápiás foglalkozások folytatása; természeti környezetben használható közösségi terek létrehozása egyaránt fellelhetők a helyi igények között.

A munkacsoport a könyvtár fontosságának elismerése mellett javasolja, hogy a kulcsprojekt ne a könyvtár épületét, hanem szélesebb értelemben vett városi kulturális- és közösségi terek megújítását tűzze ki célul, különös tekintettel az alábbiakra:
Grassalkovich Művelődési Ház
Jelenleg és biztosít helyszínt a szabadidő kulturális célú eltöltéséhez, különböző művészeti és alkotó csoportok tevékenységeinek végzéséhez.
A VOKE Liszt Ferenc Művelődési Ház helyszínt biztosít és teret enged a kulturális és közösségi tevékenységekhez az újhatvani városrészben.
Ady Endre Könyvtár a könyvtári szolgáltatások mellett rendezvényeket, felolvasó, irodalmi esteket, kiállításokat, könyvbemutatókat rendez. Koncertek, verses-estek, informatikai képzések egyaránt megtalálhatók itt különböző korosztályok számára. Helyet biztosít különböző önszerveződő csoportok, egyesületek tevékenységéhez.
Hatvany Irén utcában kialakítandó "Civil ház" épülete jelenleg önkormányzati tulajdonban álló, használaton kívüli, illetve raktározásra használt, leromlott állagú épület. Megújítása, új funkciókkal való ellátása bővítheti a város közösségi tereinek lehetőségeit.